torsdag 10 juni 2010

Malplacerad men positiv

Har varit på personaldagar och utvärderat min beteendeprofil. Har aldrig gjort nåt sånt där personlighetstest som alla verkar ha gjort i något möjligt eller omöjligt sammanhang. I alla fall, min personlighet var inte direkt svårtydbar. 100% positiv, optimistisk, övertalande och inspirerande. Blir pissed off på negativa besserwissersniglar och då reagerar jag med att då till angrepp. Inte helt förvånande resultat.

Det som jag däremot har grubblat en del på är att jag enligt denna extremt tydliga profil inte har helt lätt för "systematisk planering", "noggrant följande av anvisningar",kreativt sakinriktat tänkande" och att jag inte motiveras av "möjligheten till specialisering" samt att "the easy way" ligger mig närmast.

Och då är ju den omedelbara tanken, hur fan tänkte jag när jag valde det jobb jag har? Det som jag tycker är jobbigt är ju i princip det jag sysslar med varenda dag. Inte konstigt att jag är fullständigt utmattad efter några veckors kreativt sakinriktat tänkande.

Men det är också lite typiskt mig på nåt sätt. Att välja en väg som ingen förväntar sig. Bara för att jag kan. Och för att kunna bevisa att andra hade fel.

Och personlighetstester i all ära, men jag tycker ju faktiskt att det jag gör är hur kul som helst, jag bara gör det på ett lite annat sätt än förväntat.....

2 kommentarer:

  1. Låter spännande! Ser fram emot (med aningen skräckblandad förtjusning) att själv göra nämnda test i ett uppsamlingsheat framöver =)

    SvaraRadera