måndag 20 september 2010

Dom syns inte men dom finns....

SD går in på 5,7% och förklarar sig själva som vågmästare. Åkesson håller tal till ett stort journalistuppbåd samt vad som låter som hejarklacken från en sen och blöt lördagsmatch i hockeyns elitserie. I intervjuerna efteråt låter det på Åkesson ungefär som om de andra partierna kommer att komma krypandes och be om SDs stöd. Men ingen av de andra partierna vill ens ta i Åkessonklacken med tång.

Bra, hade något parti resonerat annorlunda hade jag blivit rädd. Men jag tror inte att SD kommer att få någon jäkla vågmästarroll så länge ingen ger den till dem. Och det får ju bara inte hända.

Det jag istället tycker är riktigt jäkla fruktansvärt läskigt är att 5,7 % av de människor som röstar tycker att SD och Åkesson har vettiga åsikter. Det är ju helt sjukt! Vilka är egentligen alla dessa människor?

Tack i alla fall Jesper och Berivan för en supertrevlig valvaka! Om någon undrar så var det jag som käkade upp större delen av brieosten.

1 kommentar:

  1. Håller med! Känns nästan overkligt, som om folk röstat lite på skämt och inte insett konsekvenserna. Fast sanningen är väl snarare att de mycket väl vet vad de röstat på, och det är ju det som är det riktigt läskigt!

    SvaraRadera